فعاليت‌هاي خوبي در بازسازي بم انجام گرفته است

به گزارش ميراث آريا(chtn)،پرفسور عدل، باستان شناس ايراني در مراسم ششمين سالگرد ثبت جهاني بزرگ ترين بناي خشت و گلي جهان گفت: ابهت ارگ بم بر روي ساير گنج هاي اين شهرستان سايه افکنده بود.

وي افزود: اميدواريم با بازرسي که توسط بازرسان يونسکو و کميته جهاني از ارگ بم انجام مي گيرد توانسته باشيم به اندازه کافي اين اثر تاريخي را از خطر دور نگه داشته باشيم و بتوانيم آن را به زودي از اين ليست خارج کنيم.

عدل افزود: بعد از زلزله بلافاصله مسأله ثبت جهاني بم مورد بررسي قرار گرفت و متخصصان يونسکو بعد از بازرسي به اين نتيجه رسيدند که ارگ بم از يک سايت تاريخي بالاتر است و مي‌تواند به عنوان يک چشم انداز فرهنگي معرفي شود که اين چشم انداز شامل باغات، قنوات و مناطق تاريخي است.

اين باستان شناس ايراني ادامه داد:مدير فعلي پايگاه ميراث جهاني ارگ بم،سياست خوب و مناسبي را براي بازسازي و مرمت در نظر گرفته است به طوريکه مسيرهاي عبوري ارگ در حال مرمت شدن هستند و نمود خوبي از بازسازي ارگ را به عينه نشان مي دهد.

وي در ادامه با اشاره به قنوات شهرستان بم اظهار داشت: طبق مطالعات فعلي مجموعه شبکه آبي بم که شامل قنوات مي‌شود متعلق به هزاره اول قبل از ميلاد مسيح است که به عنوان يکي از قديمي‌ترين و کهن‌ترين شبکه‌هاي آبي جهان به شمار مي‌رود به طوريکه وسعت اين شبکه آبي در هيچ جاي جهان شناخته شده نيست.

اين باستان شناس ايراني در پايان خاطرنشان کرد: مطالعه و تحقيقات بر روي شبکه هاي آبي شهرستان بم که بيشتر در منطقه افراز وجود دارد در حال انجام است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389042231